DUBAI - De finale van het tennistoernooi van Dubai gaat tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst, Roger Federer en Novak Djokovic.

De Zwitser was vrijdag in de halve finale te sterk voor de Fransman Richard Gasquet: 6-2 7-5.

Djokovic zag zijn Tsjechische tegenstander Tomas Berdych tijdens de derde set geblesseerd opgeven.

Berdych meldde zich begin deze maand ziek af bij het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Djokovic stond bij dit toernooi ook op het affiche, maar hij trok zich vanwege een schouderblessure terug. In Dubai speelt de Serviër zijn eerste toernooi sinds zijn eindzege bij de Australian Open.

Blessure Berdych

In de halve finale tegen Berdych verloor Djokovic de eerste set in de tiebreak: 6-7 (5). Hij trok vervolgens de tweede met 6-2 naar zich toe. Berdych gaf in de beslissende set op bij een stand van 4-2 voor Djokovic wegens een bovenbeenblessure.

Djokovic, die in Dubai zijn titel verdedigt, was na afloop niet te spreken over zijn optreden. ''Het was een catastrofe. Ik weet niet hoe ik het uit moet leggen'', verzuchtte de Serviër.

''Dit was mijn slechtste wedstrijd van het jaar. Ik haat het als ik op deze manier speel, maar het is me toch gelukt gefocust te blijven en in ieder geval mijn eigen service te behouden. Ik ben erin geslaagd te winnen en ik denk dat het daar uiteindelijk wel om gaat.''

Beter gevoel

Federer gaat met een aanzienlijk beter gevoel de finale in. De Zwitser, die het toernooi al vier keer op zijn naam schreef, toonde zich wel tevreden met zijn optreden. ''Ik raakte de ballen goed en speelde op de juiste manier. Ik ben heel blij met mijn prestatie.''

Djokovic versloeg Federer begin dit jaar in de halve finale van de Australian Open in drie sets. De onderlinge score is echter duidelijk in het voordeel van de Zwitser: 13-7.