AMSTERDAM - Ivan Ljubicic heeft zich vrijdag als tweede geplaatst voor de halve finales op het ABN Amro World Tennis Tournament. De 31-jarige Kroaat rekende in drie sets af met Marcos Baghdatis; 6-4 en 6-7 (6) en 7-6 (4).

Ljubicic serveerde de eerste set goed. Hij verloor geen punt op zijn eerste service. De Kroaat trok de eerste set naar zich toe dankzij een servicebreak in de laatste game.

In de tweede reeks waren beide tennissers aan elkaar gewaagd. Baghdatis kreeg een breakkans, maar wist deze niet te verzilveren. In de tiebreak wist de Cyprioot een wedstrijdpunt weg te werken en op zijn eerste setpunt toe te slaan.

In de zevende game van de derde set kreeg Ljubicic drie breakpunten en pakte hij de game van Baghdatis af. De game erna wist de nummer twintig van de wereld echter gelijk terug te breaken.

Daarna serveerden beide spelers uitstekend waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin was Ljubicic met 7-4 de beste.

Rare wedstrijd

''Het was een rare wedstrijd. We gaven elkaar steeds weer kansen om terug te komen. Maar ik ben blij dat het gelukt is. Het was een fantastische zege", zei Ljubicic die vier van zijn vorige vijf ontmoetingen met Baghdatis verloor. De goedlachse man uit Banja Luka had nog wel wat te klagen over het publiek. ''Het applaus voor Baghdatis was langer. Dat kan natuurlijk niet. Maar het is wel een fantastische speler."

Ljubicic maakte het echter snel goed met de toeschouwers door zijn belofte uit 2005 te herhalen. Destijds verloor hij de finale van Roger Federer en beloofde het hele publiek een drankje als hij het toernooi zou winnen. ''Dat geldt nog steeds, al ben ik er niet zo blij mee dat de capactiteit is uitgebreid." Na de verbouwing biedt Sportpaleis Ahoy plaats aan 10.000 mensen in plaats van 8500.

Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga is de opponent van Ljubicic in de halve finale. Tsonga's tegenstander Tomas Berdych meldde zich af wegens koorts. De andere kwartfinales in Rotterdam zijn Robin Söderling-Mikhail Joezjni en Viktor Troicki-Marin Cilic.