ROTTERDAM - Benoit Paire heeft voor een grote verrassing gezorgd door in de eerste ronde van het ABN Amro-tennistoernooi te winnen van Gilles Simon. De qualifier won met 6-2, 2-6 en 6-3.

Simon staat ruim honderd plaatsen hoger op de weredranglijst en was zwaar favoriet voor de ontmoeting. Voor Paire was het zijn eerste optreden in Rotterdam.

Simon verloor de eerste set ruim, maar had genoeg kansen. De Fransman wist echter geen van zijn vier kansen te benutten. Paire was juist uiterst efficiënt. Hij benutte de twee breekkansen die hij kreeg en won de set geflatteerd met 6-2.

Simon serveerde de tweede set beter dan de eerste en gaf Paire geen kans om te breken. Zelf kreeg hij twee breekpunten en die wist hij allebei te benutten.

Vroeg in de derde en beslissende set vielen er breaks over en weer te noteren. Op 4-2 wist Paire echter zijn service te behouden en kwam de overwinning in zicht. De nummer 136 van de wereld bleef kalm en benutte zijn tweede wedstrijdpunt.

In de tweede ronde treft Paire de als zevende geplaatste Ivan Ljubicic. De twee kwamen elkaar ook al tegen tijdens de Australian Open. Destijds won de Kroaat.