AMSTERDAM - Feliciano Lopez heeft ten koste van Florian Mayer de tweede ronde gehaald op het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam. De Spanjaard was in twee sets te sterk voor zijn Duitse tegenstander; 6-3 en 6-4.

Lopez dankte de zege voor een groot deel aan zijn sterke opslag. Hij wist in totaal twaalf aces te produceren terwijl zijn tegenstander daar slechts één tegenover wist te stellen.

Toch was Mayer niet geheel kansloos. De Duitser kreeg drie kansen op een break, maar Lopez wist deze stuk voor stuk weg te werken. Zelf had hij aan twee breaks genoeg.

Lopez moet het in de volgende ronde opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Marcos Baghdatis en Andy Murray.

Paire

Benoit Paire heeft voor een grote verrassing gezorgd door in de eerste ronde van het ABN Amro-tennistoernooi te winnen van Gilles Simon. De qualifier won met 6-2, 2-6 en 6-3.

Simon staat ruim honderd plaatsen hoger op de weredranglijst en was zwaar favoriet voor de ontmoeting. Voor Paire was het zijn eerste optreden in Rotterdam.

Simon verloor de eerste set ruim, maar had genoeg kansen. De Fransman wist echter geen van zijn vier kansen te benutten. Paire was juist uiterst efficiënt. Hij benutte de twee breekkansen die hij kreeg en won de set geflatteerd met 6-2.

Simon serveerde de tweede set beter dan de eerste en gaf Paire geen kans om te breken. Zelf kreeg hij twee breekpunten en die wist hij allebei te benutten.

Vroeg in de derde en beslissende set vielen er breaks over en weer te noteren. Op 4-2 wist Paire echter zijn service te behouden en kwam de overwinning in zicht. De nummer 136 van de wereld bleef kalm en benutte zijn tweede wedstrijdpunt.

Ljubicic

In de tweede ronde treft Paire de als zevende geplaatste Ivan Ljubicic. De twee kwamen elkaar ook al tegen tijdens de Australian Open. Destijds won de Kroaat.