ROTTERDAM - Robin Haase heeft niet kunnen stunten tegen Robin Söderling. De Nederlander ging in de eerste ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament met 6-3, 6-2 onderuit tegen de als eerste geplaatste Zweed.

Söderling was in de Rotterdamse Ahoy simpelweg een maatje te groot voor Haase, die niet tot dwingend spel kwam.

De nummer vier van de wereld hoefde slechts drie van zijn tien breekpunten te benutten. Haase kwam niet tot één breakkans.

In de eerste set kon Haase nog redelijk meekomen, al besliste Söderling die set met een break in de zesde game. In het tweede bedrijf ging de nummer 55 van de wereld ten onder.

Bijna foutloos

De Hagenaar was duidelijk zoekende naar een manier om de bijna foutloos spelende Zweed aan te pakken, maar slaagde daar niet in.

Söderling won in die tweede set niet alleen zijn eigen servicebeurten, leunend op zijn harde opslag, eenvoudig, maar zette Haase ook in diens opslagbeurten onder druk. Waar mogelijk nam Söderling de bal met zijn forehand en dwong met diepe, harde ballen Haase naar achter. Via twee breaks op rij liep Söderling uit naar de zege.

Kohlschreiber

De nummer één van de plaatsingslijst neemt het in de tweede ronde op tegen Philipp Kohlschreiber. De Duitser won eerder dinsdag van Yen-Hsun Lu uit Taiwan: 6-4, 7-6 (5).

Söderling won dit jaar al het toernooi van Brisbane en is titelverdediger in de Maasstad.