AMSTERDAM - Jesse Huta Galung komt steeds dichter bij de mondiale top honderd. De 25-jarige tennisser staat op de nieuwste wereldranglijst 112e, zijn hoogste positie ooit.

Huta Galung heeft zijn stijging van acht plaatsen te danken aan het behalen van de tweede ronde bij het ATP-toernooi in Johannesburg.

Thiemo de Bakker blijft de beste Nederlander, maar zakte twee plaatsen van de 48e naar de vijftigste plaats. Ook Robin Haase leverde enkele posities in, Hij ging van 52 naar 55.

Igor Sijsling en Thomas Schoorel klommen enkele plaatsen. Sijsling steeg ondanks verlies in de eerste ronde in Johannesburg drie posities en vindt zijn naam terug op de 130e plaats op de wereldranglijst. Schoorel moest genoegen nemen met een plaats winst. De Amsterdammer is de nieuwe nummer 157 van de wereld.

Joezjni

De enige wisseling in de top tien is de stijging van Mikhail Joezjni van de elfde naar de tiende plaats. Hij verdrong Jürgen Melzer, die de omgekeerde route aflegde. Rafael Nadal voert de wereldranglijst aan voor Roger Federer en Novak Djokovic.

Bij de vrouwen waren er afgelopen week geen punten te verdienen in de Fed Cup en dus blijft Arantxa Rus op de 111e plaats de beste Nederlandse. Michaëlla Krajicek staat 150e. De nummer een-positie blijft in handen van Caroline Wozniacki, gevolgd door Kim Clijsters.