MOSKOU - België en Rusland hebben zondag de halve finales van de Fed Cup bereikt. De Belgische vrouwen kenden weinig moeite met de Verenigde Staten: 4-1.

De Russinnen boekten een zwaarbevochten zege op Frankrijk (3-2). Ook Tsjechië en Rusland schaarden zich bij de laatste vier.

Kim Clijsters haalde het beslissende punt binnen voor België. De winnares van de Australian Open verloor de eerste set van Bethanie Mattek-Sands, maar kwam sterk terug: 6-7 (10) 6-2 6-1.

België ontvangt in de halve eindstrijd Tsjechië dat te sterk was voor buurland Slowakije: 3-2. Petra Kvitova sloeg haar land naar de zege door Daniela Hantuchova te verslaan.

Sjarapova

De Russinnen stonden na de eerste dag tegen Frankrijk met 2-0 achter, maar het vervangen van Maria Sjarapova bleek een goede keuze. Haar stand-in Anastasia Pavlioetsjenkova won van Alize Cornet en was samen met Svetlana Koeznetsova in het dubbelspel goed voor het beslissende punt.

Rusland strijdt met titelverdediger Italië om een finaleplaats. De Zuid-Europeaanse vrouwen zetten Australië opzij: 4-1.

De winst van Francesca Schiavone op Samantha Stosur gaf de doorslag. De nummer vier van de wereld moest wel hard werken: 7-6 (1) 3-6 7-5. Rusland heeft in april het thuisvoordeel.