AMSTERDAM - Kim Clijsters heeft naar eigen zeggen nog niet haar beste spel gespeeld op de Australian Open. Met de nodige moeite bereikte de Belgische nummer drie van de plaatsingslijst de halve finale door de Poolse Agnieszka Radwanska te verslaan.

"Ik had het gevoel dat er een aantal dingen erg goed liepen", verklaarde Clijsters na afloop. "Maar er waren ook een aantal dingen waarbij ik niet het gevoel had dat het elke keer ging zoals het zou moeten gaan."

In de halve eindstrijd tegen de als tweede geplaatste Russische Vera Zvonareva zal het volgens de Belgische een stuk beter moeten. "Alles moet beter", zei zij met een kritische blik.

Prestatie

"De service, de return, de onnodige fouten. Alles zal beter moeten. Ik heb het gevoel dat ik door hard werken steeds in de wedstrijd blijf, maar soms is dat waarschijnlijk een grotere prestatie dan het makkelijk winnen van wedstrijden."

"Ik sta in ieder geval in de halve finale en ik heb het gevoel dat mijn beste tennis nog moet komen. En dat is iets goeds."

Rally

Voor het eerst sinds 2007 weet Clijsters, die de US Open in 2009 en 2010 won, weer de halve finale in Melbourne te bereiken. De Belgische verwacht een zware strijd tegen Zvonareva.

"Het zullen veel lange rally's worden", blikt zij vooruit. Maar ik heb altijd genoten van wedstrijden tegen haar. Die zijn altijd leuk geweest. Het zal een fysiek zware ontmoeting worden, precies wat je verwacht in een halve finale."