AMSTERDAM - Hoewel hij in de kwartfinale weinig had in te brengen tegen Novak Djokovic, blikt Tomas Berdych met voldoening terug op de Australian Open.

“Dit is een solide start van het seizoen. Met het bereiken van de laatste acht heb ik voldaan aan mijn doelstelling”, zegt de Tsjech op de website van de Australian Open. “Je weet dat je het lastig krijgt tegen de nummer drie van de wereld, zeker als die ook nog lekker in zijn vel steekt.”

Berdych verloor zowel de eerste als de derde set met 6-1. In de tweede reeks gaf hij een voorsprong uit handen, waarna Djokovic de tiebreak naar z’n hand zette.

Bloedvorm

“In het begin en aan het eind was hij simpelweg te sterk, in de tweede set miste ik een beetje het geluk. Of Djokovic in de halve finale een kans heeft tegen Roger Federer? Het wordt moeilijk voor hem, want Federer verkeert in een bloedvorm. In elk geval wordt het een interessante wedstrijd.”

De 25-jarige Berdych reikte nooit eerder tot de kwartfinales in Melbourne. Voor de editie van dit jaar haalde hij al wel drie keer de vierde ronde, in 2007, 2008 en 2009.