AMSTERDAM - Michaëlla Krajicek en haar fysieke begeleider Allistair McCaw hebben Raemon Sluiter gevraagd of hij er wat voor voelde om begin januari met hen mee te gaan naar Australië om de tennisster bij te staan.

Dat liet McCaw in een twitterbericht weten. Sluiter bedankte, hij heeft andere verplichtingen.

“Allistair heeft mij dinsdag gebeld met het verzoek”, bevestigt Sluiter tegenover NUsport. “Ik ben vereerd, maar Fatima (zijn vriendin Fatima Moreira de Melo, red.) en ik gaan 1 januari naar Miami. Daarna reizen we door naar de Bahama’s voor een pokertoernooi. Die afspraken stonden al.”

Sluiter stopte in mei met tennis en trad deze maand bij de Reaal Tennis Masters voor het eerst op als toernooidirecteur. Krajicek, die deze week aangaf weer voor het Nederlands Fed Cup-team uit te willen komen, won het toernooi bij de vrouwen.

Verrast

“Ik was verrast door het telefoontje. Ik heb in Rotterdam met Allistair en kort met Petr Krajicek gesproken."

"Ik vertelde dat ik blij was dat Misa weer lachend op de baan stond in Nederland. Ze heeft nog niet haar oude niveau, van een speelster van rond de dertig op de wereld, maar stond zeer behoorlijk te spelen.”

De Bakker

Sluiter benadrukt dat hij niet de ambitie heeft om privécoach te worden, hij wil niet dertig weken per jaar van huis zijn.

“Ik heb met Thiemo de Bakker en zijn coach Huib Troost de intentie uitgesproken om hem een paar weken per jaar bij te staan. Ik ben graag bij zijn ontwikkeling betrokken, dat heeft voor mij prioriteit."

"In welke vorm ik ga helpen weten we nog niet. Dan is het meteen al veel lastiger om met nog een tennisser afspraken te maken. Maar goed, iedereen kan me bellen. Waar ik kan zal ik Nederlandse tennissers proberen te helpen.”