LONDEN - De Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan hebben donderdag de halve finales bereikt van het dubbelspel tijdens de ATP World Tour Finals.

Het als eerste geplaatste koppel was donderdag in de laatste groepswedstrijd met 6-3 6-4 te sterk voor de Tsjech Lukas Dlouhy en Leander Paes uit India.

De Bryan's herstelden zich donderdag in de O2 Arena van Londen van hun verrassende nederlaag in de tweede wedstrijd, tegen het Poolse duo Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski.

''We wilden ons daarvoor revancheren'', aldus Mike Bryan. ''We hebben in deze wedstrijd eigenlijk niets fout gedaan.''

Nummer één

De Amerikaanse tweeling vormt al jaren het beste dubbelkoppel ter wereld. De Bryan's sluiten voor de zesde keer het jaar af als nummer één van de wereld.

Ze spelen in de halve finale tegen het Canadees/Argentijnse koppel Daniel Nestor/Nenad Zimonjic, de nummer twee van de wereld.

Zij zijn met nog één partij te gaan al zeker van de eerste plek in groep B.

Fyrstenberg/Matkowski

Fyrstenberg en Matkowski zijn vooralsnog de sensatie van het toernooi in Londen.

Het Poolse duo bereikte ongeslagen de halve finales, door in de derde wedstrijd ook af te rekenen met Jürgen Melzer uit Oostenrijk en de Duitser Philipp Petzschner: 6-3 7-6 (7).

Fyrstenberg en Matkowski bereikten twee jaar geleden voor het eerst de halve finales, maar moesten het toen afleggen tegen de gebroeders Bryan.