LONDEN - Tennisser Roger Federer heeft ook zijn derde groepswedstrijd bij de ATP World Tour Finals gewonnen. De Zwitserse nummer twee van de wereld versloeg donderdag de Zweed Robin Söderling: 7-6 (5) 6-3.

Federer plaatste zich daarmee overtuigend voor de halve finales van de lucratieve seizoensafsluiting in Londen.

Federer (29) rekende eerder in groep B al vrij eenvoudig af met de Spanjaard David Ferrer en de Schot Andy Murray.

De Zwitser heeft in de O2 Arena nog geen set afgestaan. Federer won de traditionele afsluiting van het seizoen al vier keer, in 2003, 2004, 2006 en 2007.

'Solide wedstrijd'

''Ik ben blij dat ik een goede en solide wedstrijd heb gespeeld tegen iemand van wie ik dacht dat hij in goede vorm was'', zei Federer na zijn vijftiende zege in zestien ontmoetingen met Söderling.

''Alle wedstrijden heb ik in twee sets gewonnen en zonder energie te verspillen, dat stemt me gelukkig'', aldus de Zwitser.

Bloedvorm

De toptennisser uit Basel maakte geen al te gelukkig jaar door. Federer won 'slechts' één grandslamtoernooi, de Australian Open.

Hij raakte zijn titels op Roland Garros en Wimbledon kwijt en moest bovendien de eerste plaats op de wereldranglijst afstaan aan de Spanjaard Rafael Nadal.

De Zwitser verkeert in Londen echter weer in bloedvorm. ''Ik sta hier heel goed te spelen'', constateerde Federer zelf.

Later op donderdag spelen Murray en Ferrer tegen elkaar. De Schot heeft net als Söderling één partij gewonnen, Ferrer nog niet één.