Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Söderling langs Monfils in finale Parijs

PARIJS - De Zweed Robin Söderling heeft zondag het tennistoernooi van Parijs op zijn naam gebracht. Hij versloeg in de finale de Fransman Gael Monfils met 6-1 7-6 (1).
Door ANP

Voor Söderling is het zijn tweede toernooizege van dit jaar, na zijn winst in februari in Rotterdam. Hij bracht zijn totaal aantal ATP-titels op zes.

Söderling is de eerste Zweed sinds Thomas Enqvist in 2000 (Cincinnati) die een toernooi uit de Masters wint. Hij stijgt door zijn succes in de Franse hoofdstad naar de vierde plek op de wereldranglijst, zijn hoogste klassering ooit.

Het had niet veel gescheeld of Söderling had de finale in Parijs gemist. Zaterdag overleefde hij tegen de Fransman Michael Llodra drie wedstrijdpunten. De Zweed was blij met zijn zege, maar had het ook te doen met Monfils.

Emoties

De thuisspeler versloeg in de halve eindstrijd de Zwitser Roger Federer. ''Hij heeft een geweldige week gehad. Hij heeft zaterdag Roger verslagen en ik weet hoe moeilijk dat is'', aldus de Scandinaviër.

Monfils verloor vorig jaar ook al in de finale in Parijs. Hij baalde dat hij het opnieuw niet kon afmaken. ''Het was een week vol emoties voor mij. Ik heb veel geleerd. Ik was er weer zo dichtbij. Het is teleurstellend dat het dan weer niet lukt. Hopelijk lukt het de derde keer wel.''


Lees meer over:

Gaël Monfils

Aanbevolen artikelen