Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Sijsling naar eindstrijd in Aken

AKEN - Igor Sijsling heeft de finale van het challengertoernooi in Aken bereikt. De Nederlander was zaterdag in de halve eindstrijd te sterk voor de Belg Ruben Bemelmans: 6-7 (5) 6-2 7-6 (8).
Door ANP/Novum

Het verschil tussen de twee was miniem. Sijsling verloor de eerste set in de tiebreak (5-7), won de tweede set met 6-2 waarna de tiebreak in de derde set de beslissing moest brengen.

Die ging met 10-8 naar Sijsling. In de eindstrijd staat hij tegenover de favoriete Duitser Dustin Brown. Brown was iets sneller klaar met Amerikaan Rajeev Ram: 6-3 7-6 (4).

Finale

Sijsling en Bemelmans stonden vorige week tijdens de challenger in Eckental ook al tegenover elkaar. Dat was toen in de finale. Sijsling won ook dat duel in drie sets.

De Nederlander en de Belg vormen in Aken ook een koppel in het dubbelspel en staan daarin eveneens in de halve eindstrijd.

Hogenkamp

Richel Hoogenkamp gaf Sijsling bij het ITF-toernooi in Minsk alvast het slechte voorbeeld. De Nederlandse nummer 251 van de wereldranglijst verloor in de finale in de Wit-Russische hoofdstad met 6-3, 6-2 van Lesya Tsurenko. De als derde geplaatste Oekraïense stond bijna zeventig plaatsen hoger op de wereldranglijst.


Lees meer over:

Tennisigor sijsling

Aanbevolen artikelen