Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Djokovic, Roddick en Murray door in Parijs

AMSTERDAM - Novak Djokovic heeft zich bij het Masters-toernooi in Parijs eenvoudig bij de laatste zestien geschaard.
Door Novum

De Servische nummer twee van de plaatsingslijst rekende in twee sets af met Juan Monaco: 6-4 6-3. In de achtste finale is John Isner of Michael Llodra zijn volgende tegenstander.

Monaco begon sterk aan het duel met Djokovic en pakte al snel een 3-1 voorsprong. De nummer drie van de wereld schakelde daarna een tandje bij en sleepte met een dubbele break de eerste set binnen: 6-4.

In het tweede bedrijf was het verzet van de Argentijn gebroken. Zonder groots te spelen sleepte Djokovic in een foutenfestival de tweede set met 6-3 binnen.

Roddick

Andy Roddick plaatste zich ook eenvoudig voor de achtste finale. De Amerikaan ontdeed zich in twee sets van de Fin Jarkko Nieminen, die een baaldag had: 6-1 6-4.

De als achtste geplaatste Roddick stuit nu op de Let Ernests Gulbis, die in de vorige rondes profiteerde van opgaven van Juan Ignacio Chela en Michail Joezjni.

Murray

Ook Andy Murray plaatste zich woensdag voor de volgende ronde. Het kostte hem wel de nodige moeite. De als derde geplaatste Brit verloor de eerste set van de Argentijn David Nalbandian (2-6), maar herstelde zich tijdig met 6-4 en 6-3.

Nalbandian ondervond weinig tegenstand in de eerste set. De Argentijn, winnaar van het evenement in Bercy in 2007 en finalist een jaar later, kon zijn hoge niveau niet vasthouden. Daarnaast ging de Schot veel beter spelen.

In de derde set moest Murray zich wel laten verzorgen aan een pols, maar hij was in staat de opslag van Nalbandian bij 4-3 te breken. Daarna serveerde Murray de partij uit. In de achtste finale stuit hij op de Kroaat Mario Cilic.

Federer

Roger Federer bereikte ook de derde ronde. De als eerste geplaatste Zwitser werkte zich voorbij de Fransman Richard Gasquet met twee keer 6-4.

Federer serveerde sterk en pakte een keer de opslag van de Fransman in de eerste set. Dat was voldoende voor de setwinst. Ook in de eerste game van de tweede set leverde Gasquet zijn opslag in.

Dat was beslissend voor de partij, die 68 minuten duurde. Federer stuit in de volgende ronde op de Tsjech Radek Stepanek.

Ferrer

Ook de als zevende ingeschaalde David Ferrer maakte geen misstap, al kostte hem dat wel moeite. De Italiaan Fabio Fognini ging pas in de tiebreak van de derde en beslissende set ten onder.


Lees meer over:

Andy Murrayandy roddickNovak Djokovic

Aanbevolen artikelen