BALI - De Servische tennisster Ana Ivanovic heeft zondag het tennistoernooi op Bali op haar naam gebracht. In de finale versloeg ze een dag na haar 23e verjaardag de Russische Alisa Kleibanova met 6-2 7-6 (5).

Het toernooi op het Indonesische eiland wordt ook wel de 'B-masters' genoemd. De acht beste speelsters na de top acht werden toegelaten op voorwaarde dat ze dit jaar een WTA-toernooi hadden gewonnen. Ivanovic zegevierde vorige maand in het Oostenrijkse Linz.

De Japanse Kimiko Date Krumm kreeg net als de Slowaakse Daniela Hantuchova een wildcard voor het evenement op Bali. De twee namen het zondag tegen elkaar op in de strijd om de derde plaats. De 40-jarige Date Krumm won met twee keer 7-5.

Vertrouwen

Dankzij haar eindzege stijgt Ivanovic naar de zeventiende plaats op de wereldranglijst. Dat is haar beste klassering sinds ruim een jaar. Ze stond al eens op de eerste plaats, maar die plek zorgde voor een dip in haar prestaties.

''Toen ik op de eerste plaats kwam, dacht ik dat ik het nog beter moest gaan doen. Ik ging dingen aan mijn spel en manier van trainen veranderen. Maar toen raakte ik mijn vertrouwde ritme kwijt en liep daarna ook wat blessures op. Toen zag ik het even niet meer zitten.''

Ivanovic krijgt haar vertrouwen nu weer terug. ''Een paar overwinningen helpen daarbij. Het is een lang proces. Het duurde even voordat ik mij realiseerde dat ik geduldig moest zijn. Nu gaat het de goede kant op.''