DOHA - Kim Clijsters heeft zondag de officieuze wereldtitel bij de WTA Championships in Doha gewonnen. De Belgische versloeg in de finale Caroline Wozniacki, de Deense nummer één van de wereld. Ze deed dat in drie sets, 6-3 5-7 6-3.

Het is de derde keer dat Clijsters de 'Masters' op haar naam schrijft. Eerder deed ze dat in 2002 en 2003. Op haar erelijst staan nu 40 WTA-toernooizeges.

Clijsters (27) en Wozniacki (20) stonden zondag voor de tweede keer tegenover elkaar. Bij hun vorige ontmoeting, in de finale van de US Open 2009, won Clijsters met 7-5 en 6-3.

In de eerste set kwam Clijsters meteen met 2-0 voor. Wozniacki knokte zich terug tot 2-2, maar verloor vervolgens opnieuw haar service. Een derde break van Clijsters bij 5-3 bezorgde haar de setwinst.

Variatie

Ook de tweede set begon goed voor Clijsters. Ze kwam met gevarieerd spel met 3-1 voor en leek op weg naar matchwinst. Wozniacki kwam echter terug tot 4-4 en bij 5-5 brak de Deense de opslag van de Belgische. De nummer 1 van de wereld serveerde de set daarna uit (7-5).

In de derde set speelde Clijsters weer op het niveau van de eerste. Dankzij een break in de zesde game kwam ze met 4-2 voor. Bij 5-3 benutte Clijsters haar tweede wedstrijdpunt.

Clijsters volgt bij de WTA Championships Serena Williams op. De Amerikaanse ontbrak dit jaar wegens een blessure.

Reclame

''Ik ben blij dat het voorbij is'', luidde naderhand de eerste reactie van Clijsters. ''Er leek geen einde aan de partij te komen. Het verschil tussen ons was zeer klein. In elk geval was deze wedstrijd volgens mij reclame voor het vrouwentennis."

"Er zat alles in, van goed spel tot spanning. Ik ben blij met de winst. De tijd van mijn tegenstandster komt echter zeker nog. Ze is jong en goed. Wat wil je nog meer.''