NEW YORK - Thiemo de Bakker zal in de eerste ronde van de US Open tegen een qualifier tennissen. Dat is donderdag tijdens de loting bepaald.

Mocht de 21-jarige Westlander dat duel winnen, dan speelt hij hoogstwaarschijnlijk in de tweede ronde tegen de als 27e geplaatste Chileen Fernando Gonzalez.

De Bakker is als enige Nederlander rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van het vierde grandslamtoernooi van het jaar. Igor Sijsling en Arantxa Rus proberen via de kwalificaties door te dringen tot het hoofdschema.

Lastige weg

Vijfvoudig US Open-kampioen Roger Federer krijgt een lastige weg naar de finale voorgeschoteld. De als tweede geplaatste Zwitser begint met een wedstrijd tegen de Argentijn Brian Dabul, maar krijgt in de derde ronde mogelijk al voormalig US Open-kampioen Lleyton Hewitt tegenover zich.

In de kwartfinales wacht mogelijk de sterke Zweed Robin Söderling, terwijl hij ook in dezelfde kant van het schema zit als de Serviër Novak Djokovic.

Nadal

De nummer één van de wereld, de Spanjaard Rafael Nadal, speelt in de eerste ronde tegen de Rus Tejmuraz Gabasjvili.

Bij de vrouwen tennist de nummer één van de plaatsingslijst, Caroline Wozniacki uit Denemarkten, in de openingsronde tegen de Amerikaanse Chelsey Gullickson.