AMSTERDAM - Rafael Nadal en Andy Murray staan tegenover elkaar in de halve finale van het Masters-toernooi in Toronto. Nadal kende een moeizame start, maar won toch van Philipp Kohlschreiber uit Duitsland: 3-6, 6-3, 6-4.

Murray had eerder op vrijdag al met overmacht van David Nalbandian gewonnen: 6-2, 6-2.

Nadal werd in zijn eerste opslagbeurt gebroken door de sterk gestarte Kohlschreiber. De Duitser domineerde de partij van achteruit en kwam in de eerste set niet meer in de problemen.

Het tweede bedrijf kende een precies omgekeerd verloop nadat Nadal zijn foutenlast wist te beperken. In de derde set waren er kansen voor beide mannen, maar Nadal maakte in de zevende game het verschil.

Murray

Murray nam het op tegen Nalbandian. De Argentijn had vorige week nog verrassend het toernooi in Washington op zijn naam geschreven, maar had tegen Murray nauwelijks iets in te brengen.

De Schot dreunde met name met zijn forehand punt na punt langs Nalbandian, die slechts vier games won.

Federer

Novak Djokovic en Roger Federer plaatsten zich ook voor de laatste vier. Djokovic rekende eenvoudig met 6-2 6-3 af met de Fransman Jeremy Chardy.

Federer won eindelijk weer eens van Tomas Berdych. De Tsjech schakelde de Zwitser verrassend uit in de kwartfinales van Wimbledon. Federer won de partij na twee uur en 41 minuten met 6-3 5-7 7-6 (5).