AMSTERDAM - Andy Murray neemt de tijd voor de zoektocht naar een nieuwe coach. De Brit wil niets overhaasten. Hij verbrak onlangs de samenwerking met Miles Maclagan.

“Het is een belangrijke beslissing om een coach aan te stellen voor dertig tot 35 weken per jaar. Als dat betekent dat ik het drie of vier maanden zonder coach moet doen, vind ik dat prima”, vertelt Murray tegenover The Guardian.

“Op de tour leer je veel spelers en hun coaches kennen en krijg je wel wat ideeën over met wie je samen zou willen werken”, vervolgt de Schot. “Maar ik zal alle tijd nemen die nodig is om de juiste coach te vinden.”

Persoonlijkheid

Een coach moet volgens Murray rustig zijn en hij moet met verschillende persoonlijkheden om kunnen gaan. Murray zal de beslissing dan ook niet alleen nemen, maar in overleg met zijn hele team.

Daarnaast moet zijn coach een tacticus zijn, een goede scout, een hitting partner en een psycholoog. “Mijn coach moet om kunnen gaan met bepaalde situaties. Diep in een Grand Slam-wedstrijd moet hij bijvoorbeeld weten wat ik op dat moment nodig heb.”

Murray zal voor de US Open, die op 30 augustus van start gaat, geen nieuwe coach meer aanstellen. Hij is momenteel actief in Toronto. Daar bereikte hij ten koste van de Belg Xavier Malisse de derde ronde.