AMSTERDAM - Richard Krajicek heeft een grenzeloos vertrouwen in Thiemo de Bakker. De voormalige nummer vier van de wereld dicht De Bakker kansen op een top tien-klassering toe.

“Thiemo wil nu echt de top bereiken, iets waaraan ik in het verleden nog wel eens heb getwijfeld”, schrijft Krajicek donderdag in zijn column in De Telegraaf.

“Maar die twijfel is weg - zowel bij hem als bij mij - en daarom durf ik op deze plaats wel een stevige voorspelling aan: wanneer Thiemo de Bakker zich op het fysieke vlak blijft verbeteren, staat hij voor het eind van 2011 in de mondiale top tien.”

“En daarmee is voor hem niet eens het eindpunt bereikt. Daar zit, hoewel het een in Den Haag geboren tennisser betreft, geen grammetje Haagse bluf bij”, gaat Krajicek verder.

Big game

“Thiemo heeft wat ze in het circuit 'a big game' noemen. Je zou dat in zijn geval misschien het beste kunnen vertalen met 'hij heeft alles wat je nodig hebt'. Zijn service is uitgegroeid tot een machtig wapen en met zowel zijn forehand als backhand kan hij een tegenstander onder druk zetten.”

Agassi

“Wanneer ik vroeger tegen iemand als Andre Agassi speelde, vroeg ik me de hele wedstrijd bijna radeloos af hoe ik het hem in vredesnaam moeilijk kon maken. Of ik nu zijn backhand bestookte of zijn forehand, het kwam allemaal schijnbaar moeiteloos terug.”

“Die klasse heeft Thiemo ook. Je weet als tegenstander gewoonweg geen zwakke plek in zijn spel te ontdekken. Het grappige is dat ik zijn backhand vroeger sterker vond, maar Thiemo heeft zijn forehand de laatste tijd zo goed ontwikkeld dat zijn backhand nu eigenlijk de minst goede van de twee slagen is.”

Overigens ging De Bakker woensdag in de tweede ronde van het toernooi in Toronto onderuit tegen Gaël Monfils. Hij is de huidige nummer 46 op de wereldranglijst.