NEWPORT - Het tennisduel tussen de Brit Richard Bloomfield en de Belg Christophe Rochus dinsdag in de eerste ronde van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Newport staat onder verdenking van fraude.

Dat meldt The Daily Mail vrijdag. Volgens de Britse krant wordt deze partij nader onderzocht, omdat er bij de wedkantoren onregelmatigheden zijn geconstateerd.

Bloomfield, de nummer 552 van de wereldranglijst, won in de verdachte wedstrijd verrassend van Rochus, die op de 160e plaats staat in het mondiale klassement. Volgens The Daily Mail is voor meer dan een 1 miljoen pond (1,19 miljoen euro) gewed op het duel.

Voor het begin van de wedstrijd veranderden de quoteringen plotseling in het voordeel van Bloomfield. Dat kan erop duiden dat gokkers wisten dat Rochus de partij zou gaan verliezen.

Anti-corruptie commissie

Leden van de anti-corruptie commissie in het tennis zullen nu proberen uit te zoeken of Rochus de wedstrijd vrijwillig verloor en waarom er zoveel geld werd ingezet op een relatief kleine wedstrijd. Bij wedkantoor Betfair wordt op zulke wedstrijden gewoonlijk 15 tot 20 keer minder geld ingezet.

De 27-jarige Brit won met 7-6 (1) en 6-3 van Rochus. Het was pas zijn tweede zege in het ATP-circuit. Bloomfield bleef het na zijn overwinning tegen Rochus goed doen in Newport.

Hij speelt vrijdag in de kwartfinales. De 31-jarige Rochus daaarentegen slaagde er dit jaar nog niet in een wedstrijd te winnen op het ATP-circuit.