LONDEN - Thiemo de Bakker baalt van zijn nederlaag tegen Paul-Henri Mathieu in de derde ronde van Wimbledon. Maar de Westlander heeft niet het idee dat hij een kans op meer heeft verprutst. “Die drie tiebreaks, dat is het verhaal.”

"Het kon alle kanten op, en alle keren kwam hij op 5-5 met een goede return. Met een beetje meer mazzel had ik een van die andere twee tiebreaks ook gewonnen", vertelt De Bakker aan NUsport. "Ik moet wel zeggen dat hij er echt voor ging op de belangrijke punten. Op zulke punten twijfel ik soms teveel, of ik blok een bal."

“Dat moet ik leren, dat ik er dan ook vol voor ga. Ik doe het wel als ik 40-0 achter sta, maar niet op 5-5 in de tiebreak. Dat heeft te maken met ervaring op gras. Ik had vandaag erg veel moeite met mijn returns.”

Uitvergroot

“Dat is een punt waar ik echt nog aan moet werken. Vooral met mijn forehand kan mijn return nog veel beter. Op gras wordt dat uitvergroot. En ik sta nog te ver achter de baseline, moet meer voor mijn ballen gaan."

De Bakker zal richting plaats 42 op de wereldranglijst stijgen na Wimbledon. “Ik heb weer wat ervaring met spelen op gras. Het is niet zo dat ik het niet leuk vind, spelen op gras, maar ik heb er moeite mee. Dat zal volgend jaar ook nog wel zo zijn.”

Tweede keer

“Hoe meer ik op gras zal spelen, hoe beter ik er in zal worden. Die return en het bewegen zijn punten waar ik het hele jaar aan kan werken, dat moet volgend jaar al weer veel beter zijn. Want zoals ik al zei: op gras worden jouw mindere punten uitvergroot."

Het was de tweede keer dit jaar dat De Bakker de derde ronde haalde op een grandslam. “Daar had ik vooraf voor getekend. Maar ik ben er in die derde ronde twee keer dichtbij geweest. Van mijn nederlaag op Roland Garros tegen Tsonga was ik nog zieker. Dit is balen, maar ik heb niet het gevoel dat ik het heb verprutst.”