LONDEN - Slechts een keer verloor hij zijn opslag en Thiemo de Bakker sloeg 32 aces langs Paul-Henri Mathieu. Toch gaat de Fransman door naar de vierde ronde van Wimbledon. Het werd 7-6 (5) 7-6 (6) 6-7 (8) 6-4.

“Haal je de tiebreak, dan breng je jezelf in de positie om de set te pakken. Maar hij heeft zijn kansen daarin niet gepakt,” stelt coach Rohan Goetzke, tevens technisch directeur van de KNLTB, in gesprek met NUsport.

“Thiemo had in die eerste tiebreak pech met een netbal op 4-4. En hij heeft te weinig gedaan met de tweede opslag van Mathieu. Zijn return kon beter vandaag. Hij heeft het hier op Wimbledon goed gedaan, maar is soms nog te defensief.”

Bewegen

De Bakker moet nog wat beter bewegen op gras, stelt Goetzke. “Zeker als hij de hoeken in wordt gestuurd. Dat is het probleem met die lange jongens. Richard (Krajicek, red.) moest ook leren bewegen op gras.”

“Fysiek kan hij nog beter en hij moet de ballen meer aanvallen. Als hij die dingen verbetert, heeft Thiemo het in zich om een erg gevaarlijke grasspeler te worden.”