LONDEN - Donderdag nog de held, vrijdag in een uur en veertien minuten afgedroogd. Nul aces, zeven keer zijn opslag verloren. Thiemo de Bakker gaat door naar de derde ronde op Wimbledon, John Isner kan naar huis. Als een held, dat wel.

“Ik heb best goed geslapen, maar mentaal en fysiek was ik minder vandaag. Ik had last van mijn benen en mijn schouder. De tank was leeg", vertelde Isner tegenover NUsport. "Ik heb geen kans gehad vandaag. Vanaf het begin. Alle krediet voor mijn opponent. Hij heeft goed geconcentreerd gespeeld.”

De nummer negentien van de wereld, 25 jaar en 2.06 lang, liep over de baan als een zombie.
“Ik heb niet aan opgeven gedacht. Ik ging niet dood, ik was gewoon moe. Maar ik ben niet eerder zo uitgeput geweest.”

“Ik wist niet dat ik geen aces heb geslagen. Is me waarschijnlijk nog nooit gebeurd. Mijn schouder doet niet echt pijn, maar hij voelt dood aan. Een blaar op mijn linker kleine teen heeft me het meeste parten gespeeld vandaag.”

Heldenontvangst

Sponsors staan in de rij voor de Amerikaanse nummer negentien van de wereld met schoenmaatje 49. Hij zal in eigen land een heldenontvangst krijgen na de overwinning in de eerste ronde op Nicolas Mahut na 70-68 in de vijfde set.

“Die partij zal wel een tijd bij me blijven. Of mijn leven erdoor gaat veranderen weet ik niet. Wat ik nu ga doen? Eerst die blaren laten helen. Ik heb een tijdje vrij, tot het toernooi van Atlanta.”