AMSTERDAM - Thiemo de Bakker heeft zich vrijdag geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. De Westlander was in zijn tweede rondepartij veel te sterk voor John Isner (6-0 6-3 6-2).

De Amerikaan vocht in de eerste ronde een heroïsch gevecht uit met Nicolas Mahut en was van die inspanning duidelijk nog niet bekomen. In een mum van tijd pakte De Bakker de eerste set. Wat Mahut in de vijfde set 138 games lang niet lukte, presteerde De Bakker in de openingsset drie keer. Hij brak de service van Isner, die zelf grossierde in het slaan van onnodige fouten.

Fysiotherapeut

Na de eerste set liet Isner zich behandelen door de fysiotherapeut. De Bakker liet zich niet van de wijs brengen en brak zijn opponent wederom in de openingsgame van het tweede bedrijf. Tot 5-3 kon Isner zijn 21-jarige tegenstander vervolgens bijhouden, maar in de negende game leverde hij zijn service opnieuw in.

In de derde set plaatste De Bakker de beslissende break in de zesde game. Op zijn derde breakpoint sloeg hij toe. Na één uur en dertien minuten spelen, benutte De Bakker zijn derde matchpoint.

Eerder dit jaar bereikte De Bakker ook op Roland Garros al de derde ronde. Hij speelt in de derde ronde tegen Paul-Henri Mathieu.