AMSTERDAM - Thiemo de Bakker heeft dinsdagmiddag in de tweede ronde van het grastoernooi in Halle verloren van Lleyton Hewitt. De Australische voormalige nummer één van de wereld was met 6-3 en 6-3 te sterk voor de Nederlander.

De Bakker, nummer 44 van de wereldranglijst, serveerde in de eerste set sterk en stond nauwelijks punten af op zijn service. De Nederlander kende slechts één mindere opslagbeurt.

Dat was voor Hewitt echter genoeg om de beslissende break te pakken en na een kwartier spelen al op een 4-1 voorsprong te komen. Na iets meer dan een half uur had de als achtste geplaatste Australiër de eerste set op zijn naam geschreven.

De Bakker ging in de tweede set verder waar hij aan het eind van de eerste set gebleven was. Voor de derde keer op rij wist hij zijn opslagbeurt binnen te halen zonder een punt aan Hewitt af te staan.

Haperende service

Net als in de eerste set haperde de service van de Westlander in zijn tweede opslagbeurt. Hewitt maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid en kwam op zijn service niet meer in de problemen.

Na een dik uur spelen brak hij de Nederlander voor de derde keer waardoor de 6-3, 6-3 eindstand op het scorebord verscheen.

In de volgende ronde treft Hewitt de winnaar van het Duitse onderonsje tussen Nicolas Kiefer en Andreas Beck. Thiemo de Bakker kan zich opmaken voor het grastoernooi van Rosmalen, dat zondag begint.