PARIJS - Grote vrienden zullen Novak Djokovic en Rafael Nadal nooit worden. Voorheen deed de Servische nummer drie van de wereld de Spanjaard geregeld na tot grote hilariteit van de toeschouwers.

Dat vond de mondiale nummer twee helemaal niks, hij vond het niet van respect getuigen dat Djokovic hem en enkele andere spelers voor gek zette. Het imiteren van collega’s doet hij niet meer zo vaak. Op de baan dan.

Nu is er een filmpje in omloop waarin Djokovic het opnieuw heeft voorzien op Nadal. Samen met zijn landgenoot en collega Viktor Troicki deed hij een karaoke-versie van het nummer Gypsy. In het nummer van zangeres Shakira figureert Nadal in ontbloot bovenlichaam.

Idioot

Djokovic: “Ik heb het filmpje gezien, mijn broer heeft het opgestuurd. Ik zag het voor mijn wedstrijd van vandaag en ik heb twee minuten lang heel hard gelachen. Wat hebben we gedaan? Het is gewoon idioot. Soms realiseer ik me niet wat ik doe. Je moet het ook maar aan Troicki vragen, mijn partner in de video. Wij zijn erg trots.”

“We hebben Nadal nog niet gesproken en weten dus niet wat hij ervan vindt. Ik denk hij trots zal zijn op mijn imitatie van Shakira. Ik heb er veel energie ingestoken. Ik probeerde indruk te maken op mijn partner die op een stoeltje zat en een beetje gitaar speelde. Ik schudde met wat ik had. Het was leuk.”

Grappigste

Nadal heeft nog niet gereageerd. Wel zijn landgenoot Fernando Verdasco. “Ik heb over die video gehoord. Vorig jaar hebben we er ook een opgenomen. Novak wil altijd de grappigste zijn, wil de ster zijn. Hij vindt zulke dingen geweldig.”

“Hij vindt het heerlijk om de show te stelen. Je moet aan Rafael vragen wat hij van de imitatie vindt. Maar zoals ik Rafael ken, denk ik om eerlijk te zijn niet dat hij de video erg leuk zal vinden.”