PARIJS – Thiemo de Bakker is er vrijdag niet in geslaagd de vierde ronde te bereiken op Roland Garros. De Fransman Jo-Wilfried Tsonga, als achtste geplaatst in Parijs, was in vier sets te sterk voor de Nederlander: 6-7 (6) 7-6 (4) 6-3 6-4.

De nederlaag werd ingeleid met het verlies van de tiebreak in de tweede set. Tot die tijd wekte Tsonga geen moment de indruk te geloven in de winst. De 25-jarige Fransman had overduidelijk last van zijn rechterheup en liet zich twee keer behandelen.

De eerste keer meteen na de in de tiebreak verloren eerste set. Nadat De Bakker in het tweede bedrijf met 2-1 de leiding had genomen moest de fysiotherapeut er opnieuw aan te pas komen.

Slordig

Tsonga, de nummer tien van de wereld, speelde slordig maar kreeg desondanks de meeste kansen op een break: zes in de eerste twee sets, tegen De Bakker twee. Geen van beide spelers leverde echter de opslag in, waarbij De Bakker opnieuw in precaire situaties - liefst vijf van de zes keer - het dropshot hanteerde; een wapen maar soms ook een zwaktebod.

Tsonga kon er in ieder geval weinig mee, maar slaagde er mede door een paar goede services in de tiebreak in de tweede set naar zich toe te trekken.

Teleurstellend

De Fransman begon zo waar beter te spelen, het niveau van de partij bleef teleurstellend. Tsonga brak De Bakker al in de tweede game, verloor zijn opslag in de vijfde, maar pakte nogmaals de break in de achtste game.

De vierde set begon al net zo beroerd voor de Westlander, die meteen tegen een 2-0-achterstand aankeek en geen enkele dreiging meer uitstraalde. Zonder al te veel moeite sleepte Tsonga ook die set eruit.