PARIJS - De Servische Ana Ivanovic is in de anderhalf uur dat er donderdagmiddag werd getennist op Roland Garros roemloos naar huis geslagen.

De als 28e geplaatste Russische Alisa Klejbanova was in twee sets (6-3 6-0) klaar met de winnares van de Open Franse tenniskampioenschappen van 2008.

Ivanovic is weggezakt op de wereldranglijst maar kende onlangs in Rome (halve finales) een opleving. De uitschakeling in de tweede ronde betekende haar slechtste resultaat ooit op Roland Garros.

Jankovic

Jelena Jankovic bereikte tussen de buien door wel de derde ronde. De Servische nummer vier van de plaatsingslijst had de nodige moeite met Kaia Kanepi maar de Estse moest in drie sets buigen: 6-2 3-6 6-4.

Jankovic, die in Parijs twee keer tot de halve finales reikte, krijgt in de volgende ronde te maken met de winnares van de partij tussen de Slowaakse Magdalena Rybarikova en de Oekraïense Alona Bondarenko.

Dementieva

De Russin Elena Dementjeva is eveneens doorgedrongen tot de derde ronde. De als vijfde geplaatste speelster was te sterk voor Anabel Medina Garrigues uit Spanje: 6-2 7-6 (3).

Dementjeva speelt voor een plek bij de laatste zestien tegen de Canadese Aleksandra Wozniak.