PARIJS - Toptrainers staan in de rij om de Nederlandse tennisser Thiemo de Bakker onder hun hoede te nemen. Dat zegt de Amerikaan Ken Meyerson, sinds 1 januari de manager van de 21-jarige tennisser, in NRC Handelsblad van donderdag.

Het zou gaan om Tony Roche, Paul McNamee en Patrick Mouratoglou. De eerste coachte Ivan Lendl, Lleyton Hewitt en Roger Federer.

McNamee is een ex-prof uit Australië en vooral bekend als sportbestuurder. Mouratoglou is de oprichter van een tennisschool in Parijs, waar toppers als Yanina Wickmayer, Aravane Rezai en Marcos Baghdatis trainen.

"Door zijn goede prestaties is de interesse voor Thiemo toegenomen'', meldde Meyerson, die ook manager is van de Amerikaanse tennisser Andy Roddick. "Maar het is aan hem en Rohan Goetzke om te beslissen wie hem gaat coachen.''

De Bakker wordt vooralsnog begeleid door Goetzke, technisch directeur van de tennisbond KNLTB en Mats Merkel namens Adidas. Ook Daviscupcaptain Jan Siemerink springt soms bij om de Westlander, die woensdag de derde ronde bereikte op Roland Garros, bij te staan.