PARIJS - Thiemo de Bakker heeft de derde ronde van Roland Garros gehaald. Hij sloeg woensdag Guillermo Garcia-Lopez, de Spaanse nummer 32 van de plaatsingslijst, met 6-3, 3-6, 7-6 en 7-5 van de baan. De partij werd onderbroken door drie regenpauzes en duurde in totaal meer dan zes uur.

“Het was een lange, zware dag. Ik begon goed, speelde redelijk. Ik won terecht de eerste set. In de tweede set gingen alle rally’s naar hem. De eerste regenonderbreking kwam me goed uit. Ik was niet happy en mijn coaches Mats Merkel en Rohan Goetzke hebben me rustig gekregen. Ik moest zelf meer doen in de rally’s", aldus De Bakker.

"Daarna was het meer werken dan echt mooi tennis.Ik had vandaag heel veel moeite met mijn forehand. Die liep voor geen meter, terwijl het normaal mijn wapen is op gravel. Maar ik ben voor elk punt blijven knokken en heb hem de wedstrijd er desondanks toch uitgesleept.”

Tsonga

Vrijdag is Jo-Wilfried Tsjonga de tegenstander, de Franse nummer acht van de plaatsingslijst. De Bakker, de 21-jarige mondiale nummer 50, speelde in september tegen hem in Maastricht, om de Davis Cup, en verloor nipt. Vorige maand was hij te sterk voor de nummer tien van de wereld in de kwartfinale van het toernooi in Barcelona. Tsonga liet al weten dat hij liever niet tegen De Bakker speelde omdat hij ‘heel goed speelt’.

“Het staat 1-1. Hij heeft van mij gewonnen in mijn land en nu wil ik hem pakken in zijn land. Hij weet wat hij van me kan verwachten. Ik denk niet dat hij mij een lekkere speler vindt. Ik zal goed moeten serveren en dan zal het opnieuw een spannende wedstrijd worden. Ik ben in elk geval niet bang voor hem.”

De wedstrijd tegen de grote held van de Fransen, zal, zeer waarschijnlijk vrijdag, in een van de twee grote stadions gespeeld worden. “Dat interesseert me niks", aldus De Bakker strijdbaar.