PARIJS - De partij in de tweede ronde van Roland Garros tussen Thiemo de Bakker en Guillermo Garcia-Lopez is voor de tweede keer onderbroken door regen.

De Bakker, nummer vijftig van de wereld, won de eerste set met 6-3, de Spaanse nummer 32 van de plaatsingslijst en veertigste op de ranking de tweede met 6-3.

In de derde set begon het bij 6-4 in de tie-break, in het voordeel van De Bakker, opnieuw te regenen. De Spanjaard moet bij terugkomst op de baan meteen een setpoint zien weg te serveren.

De Bakker heeft in de derde set al twee setpoints gehad. Een op 5-4 30-40 en een op 6-3 in de tie-break. Beide keren won de Spanjaard het punt op eigen service.

Tsonga

Mocht De Bakker winnen, dan is zijn tegenstander in de derde ronde wel al bekend. Jo-Wilfried Tsonga liet zijn landgenoot Josselin Ouanna volstrekt kansloos: 6-0, 6-1, 6-4.

De Franse nummer acht van de plaatsingslijst verloor vorige maand van De Bakker in Barcelona en ook van Garcia-Lopez verloor hij onlangs, in Madrid.

Wraak

“Ik weet wat ik tegen die jongens kan verwachten en ik wil wraak”, zei Tsonga.

“Ik moet goed spelen, want het zijn allebei goede spelers. De Bakker is misschien nog wel beter dan Garcia-Lopez. Ik speel liever tegen Garcia-Lopez, want De Bakker speelt echt heel goed. Nogmaals, ik wil wraak nemen en zal voor elk punten vechten.”