MONTE CARLO - Thiemo de Bakker verheugt zich op zijn partij tegen Rafael Nadal in de tweede ronde van het graveltoernooi in Monte Carlo. De Nederlandse tennisser treft de Spanjaard voor de eerste keer in zijn loopbaan en heeft al nagedacht over een strategie om de voormalige nummer één van de wereld te bestrijden.

''Geen korte ballen op de forehand en vooral de zwakkere backhand opzoeken'', legt De Bakker zijn strijdplan uit tegen de koning van het gemalen baksteen, die al vier keer het grandslamtoernooi van Roland Garros op zijn naam zette. ''Het wordt een zware pot, maar ik wil natuurlijk winnen. Lekker vrij tennissen en het hem zo moeilijk mogelijk maken.''

De huidige nummer 77 van de wereldranglijst kan genieten van wedstrijden tegen topspelers: ''Het zijn leuke duels. Ook mooi om op center court te spelen tegen dit soort wereldtoppers.''

Bye

Nadal mocht in Monte Carlo de eerste ronde met een bye overslaan. De Bakker speelde al drie duels in het prinsdom. In de kwalificaties versloeg de geboren Hagenaar de Spanjaard Alberto Martin en Teimoeraz Gabasjvili uit Rusland. In de eerste ronde was hij met 6-3 en 7-5 te sterk voor de Argentijn Eduardo Schwank.

''Ondanks een moeilijk begin speelde ik redelijk. Die drie gewonnen wedstrijden geven vertrouwen voor het duel tegen Nadal'', zei De Bakker, die in de tweede set drie setpoints overleefde.

Hij speelde dit jaar twee keer eerder tegen een speler uit de toptien. Beide partijen was De Bakker niet opgewassen tegen de Amerikaan Andy Roddick.