AMSTERDAM - Rafael Nadal staat voor een belangrijke maand. De Spanjaard verdedigt in de komende periode namelijk zijn titels in Monte Carlo, Barcelona en Rome.

Aan de vooravond van het gravelseizoen, dat deze week van start gaat met het ATP-toernooi van Monte Carlo, sprak ‘Rafa’ over zijn doelen.

"Ik sta voor een mooie uitdaging", vertelt Nadal op zijn website. "Het is mijn doel om er een succesvol gravelseizoen van te maken en goed tennis te spelen. Op dit moment ben ik helemaal niet bezig met het passeren van Roger Federer en Novak Djokovic op de wereldranglijst."

Punten verdedigen

"Tot aan Roland Garros heb ik meer punten te verdedigen dan wie dan ook", vervolgt de Spanjaard. "Als ik goede resultaten boek, kan ik wellicht na Parijs weer aan mijn ranking gaan denken. Maar nu focus ik me op het verdedigen van mijn titels in Monte Carlo, Barcelona en Rome. Dat zijn zo’n 3500 punten in anderhalve maand."

"Monte Carlo wordt een belangrijk toernooi voor me, maar het is vooral een mooie uitdaging om weer op gravel te gaan spelen. Dat heb ik sinds de Davis Cup-finale tegen Tsjechië namelijk niet meer gedaan."