AMSTERDAM - Roger Federer heeft de goede vorm de laatste tijd niet bepaald te pakken. De Zwitser baalde flink van zijn nederlaag tegen Tomas Berdych in de vierde ronde van het toernooi in Miami.

Federer werd twee weken geleden in Indian Wells ook al vroegtijdig uit het toernooi geslagen. Hij strandde toen in de derde ronde. In februari moest hij vanwege een longinfectie afzeggen voor Dubai.

De nummer een van de wereld kreeg in de partij kansen, maar benutte ze niet. Van de twaalf breekpunten verzilverde hij er maar twee. ''Het was een zware wedstrijd'', reageerde de winnaar van de Australian Open na afloop.

Longinfectie

''Het is geen geheim dat ik het hier in de States de afgelopen wedstrijden zwaar heb gehad. Het is teleurstellend. Ik heb gevochten, maar ik moet gaan analyseren wat er met mijn spel aan de hand is. Misschien heeft de longinfectie in februari ook meer van me gevergd dan ik dacht.''

Berdych noemde de zege op Federer een van zijn mooiste overwinningen in zijn loopbaan. ''Het geeft een fantastisch gevoel de nummer een van de wereld te verslaan, maar het was nog geen finale. Er komen nog meer wedstrijden.''