AMSTERDAM - John McEnroe heeft uitgehaald naar de schorsing die de Russische tennisster Ekaterina Bychkova heeft gekregen. Bychkova werd vorige week voor dertig dagen geschorst en kreeg een boete van vijfduizend dollar.

Ze had een aanbod om een wedstrijd te verkopen afgeslagen, maar dat niet direct gemeld aan de autoriteit die toezicht houdt op de integriteit van spelers.

McEnroe noemt die beslissing belachelijk. "Wat ik ervan begrijp was ze benaderd, zei ze nee, en alleen omdat ze dat niet meteen meldde wordt ze bestraft. Misschien was ze bang, ik denk dat dat niet vreemd is."

Aanpassing

'Big Mac' wil dan ook een aanpassing van de regel. "Nu wordt iemand die de goede keuze maakt bestraft, terwijl iemand die de fout ingaat potentieel zonder straf wegkomt."

De beslissing riekt volgens McEnroe naar bescherming van gokkers en niet die van spelers. "Ik hoop dat de autoriteiten hiervan leren om meer bescherming te bieden aan mensen die aarzelen om dit te vertellen en harder op te treden tegen mensen die de boel daadwerkelijk belazeren."