AMSTERDAM - Kim Clijsters heeft donderdag met moeite de halve finale van het toernooi in Brisbane bereikt. In haar kwartfinalepartij tegen de Tsjechische Lucie Safarova won de Belgische vrij gemakkelijk de openingsset (6-1), maar daarna kwam haar opponente sterk opzetten.

Safarova won de tweede set met 6-0. In de derde set plaatste Clijsters op 2-2 de uiteindelijk beslissende break (6-4).

In de halve finale wacht haar nu het treffen met de 22-jarige Duitse Andrea Petkovic.

Dat Clijsters er veel aan gelegen was om net als haar landgenote Justine Henin de halve finale te halen werd snel duidelijk. De eerste servicegame van Safarova pakte ze op love af om ervolgens door te stoten naar setwinst.

Daarna had ze het echter moeilijk. In de tweede set ging veel fout en pakte Clijsters slechts negen punten. De derde set was spannend, maar Clijsters bleek toch over een langere adem te beschikken.

Agressief

"In de eerste set speelde ik erg agressief. Ik domineerde de meeste punten", reageerde Clijsters na afloop tegenover Sporza. "In de tweede set krikte Safarova haar niveau op. Ze las mijn opslag beter en vond de lijnen."

"Gelukkig kon ik die tweede set snel vergeten en won ik de wedstrijd nog, maar het was nipt,’ aldus de Vlaamse.

"Ik wist dat het geen makkelijke match zou worden. Safarova heeft in het verleden al grote speelsters verslagen. Ik ben blij met mijn match, vooral met de manier waarop ik ben teruggekomen na die tweede set."