BRISBANE - De rentree van tennisster Justine Henin verloop vooralsnog voorspoedig. De Belgische voormalig nummer één van de wereld, die bijna twee jaar afwezig was in het profcircuit, plaatste zich donderdag voor de halve finales van het toernooi in Brisbane.

Henin had in haar kwartfinaleduel met de als zevende geplaatste Melinda Czink wel drie sets nodig: 6-2 3-6 7-6 (5).

De Waalse maakte het na 2 uur en 21 minuten af in de tiebreak van de derde set, nadat ze bij 5-4 al drie matchballen onbenut had gelaten tegen de Hongaarse.

"Dit was de wedstrijd die ik nodig had", reageert de Belgische na afloop tegenover Sporza. "Al moest die nu ook weer niet zo lang duren", voegde ze daar aan toe.

"Czink speelde een goede partij. Ze vocht voor wat ze waard is'", complimenteerde de Waalse haar opponente. "In de tweede set ging mijn niveau naar beneden. En zij zette veel druk op mij. Gelukkig kon ik het afmaken in de derde set."

Zenuwen

"Op training speel ik voorlopig nog op een hoger niveau. Daarom heb ik deze wedstrijden nodig om weer in mijn ritme te komen. Het was ook een goede test voor mijn zenuwen. Het is fantastisch dat ik nu al een vierde match op rij speel. Dat had ik vooraf toch niet verwacht. Ik zal moeten vechten in de match tegen Ana Ivanovic."

In de halve finales treft Henin de Servische, die in haar kwartfinale de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova uitschakelde (6-2 7-6). Het wordt de vijfde wedstrijd tussen de twee; Ivanovic kon nog geen enkele keer winnen.