AMSTERDAM - De voorbije jaren is hij voorbijgestreefd door exponenten van twee generaties, maar toch ziet Lleyton Hewitt zichzelf als een van de kanshebbers bij de Australian Open van komende maand.

De 28-jarige Australiër realiseert hij zich dat hij minimaal zijn niveau van zeven jaar geleden moet bereiken om het Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Juan Martin Del Potro moeilijk te maken.

"Ik voel me fitter en sterker dan ooit. Ik raak de bal heel goed op de training", vertrouwt Hewitt toe aan Sky Sports.

"Als mijn lichaam een beetje meewerkt, zie ik geen reden waarom ik de toppers geen partij kan bieden."

De slag om de arm is begrijpelijk: als gevolg van een heupblessure duikelde Hewitt in 2008 uit de top honderd. Na een redelijke tweede helft van 2009 bekleedt de baseliner nu de 22ste positie op de ATP-ranking.

Loting

"Ik ben in elk geval geplaatst op de Australian Open. Veel hangt af van de loting. Kom ik de eerste week een beetje door, dan ben ik staat om de favorieten pijn te doen. Pieken in Melbourne is het streven. De afgelopen maanden verrichtte ik veel arbeid op de training, nu moet ik al dat werk omzetten in klinkende prestaties."

Op de Australian Open scheerde Hewitt in 2005 de hoogste toppen, toen hij de finale verloor van Marat Safin. Het eerste Grand Slam-toernooi van 2010 begint op maandag 18 januari.