MADRID - Tennisser Rafael Nadal begint in iets minder goede doen aan het nieuwe seizoen dan hij aan het begin van dit jaar was. Dat zegt de Spanjaard in een interview met de Spaanse sportkrant AS.

''Mijn voorbereiding is kort maar goed geweest. Ik denk echter dat ik nu iets minder ben dan aan het begin van dit jaar'', keek Nadal woensdag vooruit naar 2010.

Nadal won in januari de Australian Open, zijn zesde titel op een grandslamtoernooi. De 23-jarige tennisser kon dat succes echter geen vervolg geven door blessures aan knie en buik.

Gedurende het seizoen was hij gedwongen een rustpauze van drie maanden door te voeren om weer fit te worden. Zijn laatste titel dateert van april, toen hij op het gravel van Barcelona de beste was.

Australian Open

Nadal doet later deze week mee aan een invitatietoernooi in Abu Dhabi. Zijn eerste hoofddoel is prolongatie van de titel bij de Australian Open.

''Ik hoop in 2010 alles te winnen. Maar omdat dat onmogelijk is, moet je gewoon alles doen dat mogelijk is tijdens een toernooi.''