ALMERE - Teamcapatian Manon Bollegraf heeft zeven tennissters opgeroepen voor twee centrale trainingen ter voorbereiding op de strijd om de Fed Cup.

Ze koos voor onder anderen Arantxa Rus, de hoogst gerangschikte Nederlandse op de wereldranglijst, en Richel Hogenkamp, onlangs winnares van de Masters. Michaëlla Krajicek stelt zich niet beschikbaar, zolang Bollegraf voor de groep staat.

De geselecteerden - behalve Rus en Hogenkamp ook Kiki Bertens, Chayenne Ewijk, Marlot Meddens, Nicole Thyssen en Nicolette van Uitert, komen zondag en maandag in Almere bij elkaar.

Nederland komt uit in groep 1 van de Europees/Afrikaanse Zone. De wedstrijden worden begin februari gespeeld in Portugal.

Privéleven

Krajicek, enkele jaren de beste tennisster van Nederland, is boos op Bollegraf omdat die zich had uitgelaten over haar privéleven. Ze zou te veel onder invloed staan van haar coach Allistair McCaw.

Gesuggereerd werd dat beiden een relatie hebben, maar dat is door Krajicek altijd ontkend. De Fed Cup-captain maakte de tennisster haar excuses, maar tot een hernieuwde samenwerking komt het niet.

Weinig respect

Vorige week meldde Krajicek vanuit Amerika nog dat ze te weinig respect heeft voor Bollegraf. ''Ik vind dat een succesvol team een captain nodig heeft die door iedereen gerespecteerd wordt, vooral omdat de Fed Cup een teamcompetitie is en dat eist van iedereen om heel veel tijd met elkaar samen door te brengen."

"Iedereen in het Nederlandse Fed Cup-team weet dat het niet goed tussen mij en Manon is en het heeft geen zin om te 'faken' dat dat wel zo is. Het is niet goed voor de teamspirit en de mentaliteit'', liet ze op haar website weten.

McCaw

McCaw mengde zich ook in de discussie. ''Maak Jan Siemerink behalve captain van het Daviscupteam ook coach van de Fed Cup-ploeg. Het is een logische combinatie en Jan is een professional die door iedereen gerespecteerd wordt'', liet de performance-coach eveneens via internet weten.