LONDEN - Juan Martin del Potro heeft een einde gemaakt aan de opmars van reservist Robin Söderling in Londen. Tijdens de halve finale van de ATP World Tour Finals was hij zaterdagavond in drie sets beter: 6-7 (1), 6-3, 7-6 (3).

In de finale neemt hij het zondag op tegen Nikolay Davydenko die eerder zaterdag Roger Federer uit het toernooi sloeg.

De beide mannen maakten er een fraaie partij met goede punten van. Zowel Söderling als Del Potro leunde op een sterke opslag en een mokerharde forehand.

De Zweed was in de rally's iets dwingender aanwezig, maar waar hij geweldige punten scoorde met kanonskogels van zijn forehand, leverde het risicovolle spel van Söderling ook veel onnodige fouten op.

Verdedigender

Del Potro speelde iets verdedigender, maar de versnelling die de Argentijn met zijn forehand ten toon spreidde was regelmatig indrukwekkend.

Het gelijkopgaande spel leidde tot een tiebreak in de eerste set waarin bij Del Potro plotseling niets meer lukte. Het enige punt dat hij pakte was een onnodige fout van Söderling.

De tweede set leek een vergelijkbaar patroon te gaan volgen, maar in de achtste game brak Del Potro voor het eerst door de opslag van zijn opponent. Daarna serveerde hij de set vakkundig uit.

Eenvoudige prooi

In het derde bedrijf was het Söderling die in de zesde game een break forceerde. Op eigen service was hij vervolgens niet overtuigend en Del Potro trok de stand weer gelijk.

De tiebreak was vervolgens een eenvoudige prooi voor de Argentijn. Hij won de eerste vier punten en gaf die voorsprong niet meer uit handen: 7-3.