AMSTERDAM - Roger Federer heeft medelijden met Andy Murray. De Brit werd donderdag op curieuze wijze uit de Masters Cup gegooid. "Natuurlijk is dit verwarrend", zegt Federer over de spelregels. "Maar dit is vooral zuur voor Murray."

Door de overwinning van Juan Martin del Potro op Federer eindigden alle drie de spelers op vier punten en een setsaldo van 5-4.

Het gamesaldo moest daarom de doorslag geven. Federer eindigde daarin op 44-40 en wist vrij snel dat hij door was, maar Del Potro (45-43) en Murray (44-43) deden wel heel weinig voor elkaar onder.

"Ik vroeg Juan Martin aan het net of hij dacht dat hij door was. 'Ik denk het niet', was zijn antwoord", vertelt Federer tegen persbureau PA. Uiteindelijk ging Del Potro vanwege een minimaal verschil in games dus wel door.

Murray

"Natuurlijk blijft dit balen voor Murray, maar aan de andere kant heeft Del Potro wel van de nummer één van de wereld gewonnen en dan denk ik dat je het wel verdient om door te gaan. Er zijn maar twee spelers die door mogen na de groepsronde en that’s the way it is", besluit Federer.