LONDON - De Britse tennisser Andy Murray heeft donderdag bij de ATP World Tour Finals in Londen gewonnen van de Spanjaard Fernando Verdasco. De zege kwam moeizaam tot stand: 6-4 6-7 (4) 7-6 (3).

Het was de tweede overwinning van Murray, die voor een plaats in de halve finales afhankelijk is van het resultaat van de partij tussen Roger Federer en Juan Martin del Potro die later op de avond wordt gespeeld.

Pas tegen middernacht zal Murray weten waar hij aan toe is, als gevolg van de set die hij tegen Verdasco inleverde.

Del Potro

Als Federer wint van Del Potro wacht Murray tenminste nog een optreden voor eigen publiek in de O2 Arena.

Mocht de Argentijn echter de partij in zijn voordeel beslissen, zijn rekenmachines gevraagd om te bepalen wie de laatste vier bereikt in het officieuze wereldkampioenschap.

Murray, op jacht naar zijn zevende titel van het seizoen, pakte bij 4-4 in de eerste set de enige break in de partij waarin de Brit weliswaar de betere was maar zeer ongelukkig oogde over zijn eigen spel. Zeker nadat Verdasco via de tiebreak de tweede set had binnengehaald na een dubbele fout van Murray.

Spanjaarden

Verdasco, een specialist als het om lange partijen gaat, moest uiteindelijk buigen, mede als gevolg van 64 onnodige fouten.

Na drie uur spelen betekende een te wijd geslagen forehand het einde van de Spaanse inbreng in het eindejaarstoernooi nadat eerder al Rafael Nadal was uitgeschakeld. Beide Spanjaarden wonnen in Londen niet één wedstrijd.

Het was de tweede overwinning van Murray, die voor een plaats in de halve finales afhankelijk is van het resultaat van de partij tussen Roger Federer en Juan Martin del Potro die later op de avond wordt gespeeld.

Winnen

''Ik moest deze partij gewoon winnen. Nu is er nog maar een kleine kans dat ik niet verder kom in het toernooi'', sprak Murray na afloop. ''Het was zwaar. Hij was met name op de belangrijke punten in de tweede set belachelijk goed. Hij sloeg zelfs aces met zijn tweede service.''

Verdasco weigerde met sombere gevoelens terug te keren naar Spanje: ''Het is vervelend als je goed speelt en toch verliest. Maar het positieve is dat ik hier tegen de nummers één, vier en vijf van de wereld heel dicht bij de overwinning was. Ik moet mijn tennis nog iets verbeteren, misschien win ik dan volgend jaar dit soort partijen.''