AMSTERDAM - Nikolay Davidenko heeft de derde ronde bij het Masters Series-toernooi in Parijs bereikt. Door zijn 6-2, 6-1 zege op de Duitser Benjamin Becker is de Rus dicht bij deelname aan de World Tour Finals, die eind deze maand in Londen worden gehouden.

Daaraan doen de beste acht spelers van het afgelopen jaar mee. Davidenko kan deelname veiligstellen met een plaats bij de laatste vier.

Wordt hij eerder uitgeschakeld, dan is hij afhankelijk van anderen. Fernando Verdasco is ook in de race voor een van de twee nog te vergeven deelnamebewijzen.

Robin Söderling, Fernando Gonzalez en titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga moeten het toernooi in Parijs winnen om kans te maken op deelname. Davidenko en Verdasco mogen dan bovendien niet ver komen.

Guez

David Guez zorgde voor een stunt in de eerste ronde. De 26-jarige Franse nummer 179 van de wereld klopte Stanislas Wawrinka (21) verrassend in twee sets.

Voor de Zwitser was het seizoen blijkbaar iets te lang. Hij ging met 3-6, 4-6 ten onder. Guez mag in de volgende ronde in Bercy aantreden tegen Gaël Monfils (15).