PARIJS - De afzwaaiende tennisser Marat Safin heeft dopingzondaar André Agassi dinsdag ongevraagd van advies voorzien om de Amerikaan van zijn schuldgevoelens af te helpen.

''Hij voelt zich schuldig? Laat hem dan zijn titels, prijzengeld en grandslams teruggeven'', liet Safin optekenen in de Franse sportkrant L'Equipe. De 29-jarige Rus speelt deze week in Parijs het laatste toernooi uit zijn carrière.

Agassi onthulde in zijn autobiografie 'Open' dat hij vanaf 1997 regelmatig verslavende metamfetaminen gebruikte.

De nu 39-jarige Amerikaan werd zelfs een keer positief bevonden bij een dopingcontrole, maar Agassi wist de tennisfederatie ATP door leugens op het verkeerde been te zetten en openbaarmaking van de uitslag te voorkomen. De winnaar van acht grandslamtoernooien betuigde in zijn boek schuld en spijt.

Biografie

Volgens Safin moet Agassi het niet alleen bij woorden laten. ''Als hij zo van eerlijk spel is, moet hij daar ook alles aan doen. De ATP heeft zoals bekend een bankrekeningnummer, daar kan hij zijn verdiende geld op terugstorten als hij wil.''

De altijd uitgesproken Rus verklaarde in L'Equipe zelf nooit een biografie te gaan schrijven. ''Ik heb geen geld nodig. De vraag is: waarom deed hij het? Hij hoopt hierdoor meer boeken te verkopen, de stommerd.''