AMSTERDAM - De Nederlandse tenniswereld heeft zondag een broodnodige opsteker gekregen. In het Turkse Antalya wist Jesse Huta Galung het future-toernooi op zijn naam te schrijven, terwijl Robin Haase na lang blessureleed zijn rentree maakt op het challenger-toernooi op het Britse kanaaleiland Jersey.

Huta Galung, als eerste geplaatst, kreeg in Turkije de zege in zijn schoot geworpen. Zijn tegenstander, de als zesde geplaatste Roemeen Andrei Mlendea, gaf in de eindstrijd al na drie games op. De Nederlander leidde op dat moment met 3-0.

Haase

Haase ontving voor de kwalificatiewedstrijden van het tennistoernooi in Jersey een wildcard. De 22-jarige Hagenees, die vanwege een knieblessure veertien maanden aan de kant stond, hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen en treft daardoor de Fransman Jean-Noel Insausti in de tweede ronde.

Sijsling

Overigens was het niet alleen maar goed nieuws voor de Nederlandse tenniswereld. In het Zuid-Koreaanse Chuncheon slaagde Igor Sijsling er niet in het challenger-toernooi op zijn naam te schrijven.

De Amsterdammer verloor in de finale met 6-2, 6-2 van de als tweede geplaatste Yen-Hsun Lu uit Taiwan.