AMSTERDAM - Woensdag werd bekend dat Andre Agassi tijdens zijn loopbaan als proftennisser doping heeft gebruikt. De Amerikaan biecht het gebruik van verboden middelen op in zijn nog te verschijnen autobiografie. Oud-collega Jacco Eltingh is verbaasd over de onthulling van Agassi.

"Wat bezielt hem om dit nu nog bekend te maken?", reageert Eltingh donderdag tegenover AD Sportwereld. "Agassi moet er wel een goede reden voor hebben gehad om met dit nieuws naar buiten te komen", vervolgt hij.

"Maar dat neemt niet weg dat er nu alleen maar verliezers zijn. Ook toen waren de controles frequent, zo ondervond ik zelf aan den lijve. Feit is dat er destijds achter een positief geval ook een juridisch vraagstuk voor de ATP zat en de toekomst van de hele bond op het spel stond. Nu is alles beter geregeld via het WADA", zo probeert Eltingh de handelswijze van de ATP te verklaren.

Dubbelpartner

Eltingh, die vooral successen vierde aan de zijde van zijn dubbelpartner Paul Haarhuis, stond zes keer tegenover de voormalig nummer één van de wereld, maar merkte toen weinig aan hem.

"Geweldig voor hem als hij door dat spul meer conditie had of er beter van ging tennissen, mij doet het verder niets. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik tegen een gedrogeerde olifant stond te spelen."