AMSTERDAM - Caroline Wozniacki heeft zich verdedigd tegen de beschuldigingen van omkoping. De Deense tennisster gaf onlangs tijdens het WTA-toernooi van Luxemburg in de tweede set van de wedstrijd tegen Anne Kremer op toen ze leidde met 7-5 en 5-0. Dit leidde tot geruchten over omkoping.

Wozniacki kreeg tijdens de wedstrijd last van haar hamstring en bij een 3-0-stand in de tweede set kwam haar vader Piotr (ook haar coach, red) op het terrein. Wozniacki geeft toe dat haar vader haar aanspoorde om op te geven.

"Hij zei me dat ik moest stoppen, wat de score ook mocht zijn. Ik zou toch niet kunnen spelen in de volgende ronde. Ik mocht het Masters-toernooi in Doha niet in gevaar brengen," aldus Wozniacki tegen Sporza.

De woorden van Piotr Wozniacki werden opgepikt door de microfoons en online gokkers zetten gelijk massaal in op Kremer. Dat leidde tot een onderzoek van de WTA-Tour.

"Ik kon niet meer voort door de pijn. Ik heb niets verkeerd gedaan. Ik denk dat het normaal is dat er een procedure wordt opgestart, ook al is het voor mij geen verdachte wedstrijd."